Για τον άνδρα

Ενημερωθείτε για τα οφέλη των συστατικών του OVASEM στον άνδρα

Acerola Cherry

Η Ασερόλα θεωρείται η πλουσιότερη πηγή φυσικής βιταμίνης C. Εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση ισχυρή. Ενισχύει έτσι τα σπερματοζωάρια.
Acerola Cherry: the Trending Vitamin C-Rich Fruit

Maca Root

Η ρίζα μάκα αυξάνει την παραγωγή σπερματοζωαρίων όπως και την ποιότητα τους. Δημιουργεί ερωτική διάθεση στο άνδρα.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11753476/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26421049/

Brown Rice Flour

Το καστανό ρύζι βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, περιέχει φαινόλες και φλαβονοειδή, χαρακτηριστικά που το κάνουν μια αρκετά ισχυρή αντιοξειδωτική τροφή.
Marimuthu, K., P. Magesh, J. S. George, R. Dhanalakshmi, K. Ponraj, K. Lavanya, and R. Kalimuthu. “Antioxidant potential of brown rice.” International Journal of Pharmaceutical Sciences (2014).

Zinc Citrate

Ισχυρή δράση στην σπερματογένεση, ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος. Ο ψευδάργυρος έχει επίσης εμπλακεί στην ανάπτυξη των όρχεων, την ωρίμανση του σπέρματος και τη σύνθεση τεστοστερόνης.
Colagar AH, Marzony ET, Chaichi MJ. Zinc levels in seminal plasma are associated with sperm quality in fertile and infertile men. Nutr Res. 2009;29(2):82–8. [PubMed]. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17099205/

Resveratrol

Η ρεσβερατρόλη παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση σε υδαρές και λιπώδες περιβάλλον και μπορεί να αναχαιτίζει ή να επιβραδύνει ορισμένες διαδικασίες εκφύλισης των κυττάρων, δρώντας κατά της γήρανσης. Έτσι βοηθάει στην διαδικασία γέννησης και ωρίμανσης των σπερματοζωαρίων.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29447380/

Pomegranate Extract

Το ρόδι αποτελεί το κύριο συστατικό για την γονιμότητα αφού έχει σε αφθονία αντιοξειδωτικών ουσιών σε τρεις διαφορετικές μορφές: Ελλαγικό οξύ, τανίνες και ανθοκυανίνες.
Lantzouraki, D.Z.; Sinanoglou, V.J.; Zoumpoulakis, P.G.; Glamočlija, J.; Ćirić, A.; Soković, M.; Heropoulos, G.; Proestos, C. Antiradical–antimicrobial activity and phenolic profile of pomegranate (Punica granatum L.) juices from different cultivars: A comparative study. RSC Adv. 2015.

Pine Bark Extract

Χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιοξειδωτική προστασία των αιμοφόρων αγγείων, και για το κυκλοφορικό δίνοντας την δυνατότητα για ανδρική στύση και ικανότητα στην αναπαραγωγή. Επίσης το θαλάσσιο Πεύκο μπορεί να είναι μια σημαντική επιλογή για την αυτοδιαχείριση της ΚΥΠ σε κατά τα άλλα υγιείς άνδρες.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10490291/ https://europepmc.org/article/med/29947491

Vitamin E Natural

Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων βελτιώνοντας την μορφολογία και την λειτουργία τους , όπως επίσης είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία. Σε συνδυασμό με το σελήνιο και με την βιταμίνη C αυξάνουν την γονιμότητα.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8523239/

Beta Carotene

Η Β-καροτίνη αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική ένωση βοηθώντας στην αδρανοποίηση των ελευθέρων ριζών. Ρυθμίζει επίσης και την ορμονική λειτουργία και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Έτσι επιτυγχάνει δράσεις που βοηθούν στην ανδρική γονιμότητα.
Zareba P. et al. Semen quality in relation to antioxidant intake in a healthy male population. Fertility and Sterility. Published online October 2013.

L-Seleno Methionine

Η αυξημένη διατροφική πρόσληψη Se έχει επίσης εμπλακεί στην ενίσχυση της δράσης της αντιοξειδωτικής υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης (GPX), βελτιώνοντας έτσι τη γονιμότητα στους άνδρες.
Irvine D.S. Glutathione as a treatment for male infertility. Rev. Reprod. 1996;1:6–12. doi: 10.1530/ror.0.0010006.

Beetroot Extract

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2020, υποδηλώνει ότι «τα παντζάρια θα ήταν πολύ ευεργετικά στη βελτίωση της γονιμότητας και στη διατήρηση των ορμονικών επιπέδων κατά τη διάρκεια της γονιμότητας, επομένως θα αποδεικνυόταν πολύ ωφέλιμο στη διατήρηση της εγκυμοσύνης καθώς και στη θεραπεία της υπογονιμότητας».
https://www.researchgate.net/publication/346016508_Effect_of_different_doses_of_lyophilized_beetroot_on_fertility_and_reproductive_hormones

Black Pepper Extract

Το μαύρο πιπέρι είναι από τη φύση του πλούσιο σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει θετική επίδραση στις ορμόνες που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Πέραν τούτου το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μειώνει το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, τόσο στο ωάριο όσο και στα σπερματοζωάρια. Ωστόσο μια άλλη πολύ σημαντική ιδιότητα του εκχυλίσματος μαύρου πιπεριού είναι η αύξηση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που προσθέσαμε το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού στη φόρμουλα του OVASEM.
https://www.healthline.com/nutrition/bioperine-and-piperine-supplement-benefits#1.-May-increase-nutrient-absorption

Astaxanthin Powder

Η ασταξανθίνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στη φύση, πιο ισχυρή από την τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε), τη βιταμίνη C και το λυκοπένιο. Η ασταξανθίνη απορροφάται εύκολα και διανέμεται ευρέως σε πολλούς ιστούς. Λόγω της μοναδικής δομής του, που βρίσκεται μέσω της προστατευτικής λιπιδικής διπλοστιβάδας του κυττάρου, επιτρέπει την προστασία των κυττάρων τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς οξειδωτικούς στρεσογόνους παράγοντες.
Hagai Levine et al. Temporal trends in sperm count: a systematic review and meta-regression analysis. Human Reproduction Update, Vol.23, No.6 pp. 646–659, 2017. Gabriella Donà et al Effect of Astaxanthin on Human Sperm Capacitation. Mar Drugs. 2013 Jun; 11(6): 1909–1919

B12

Η Β12 παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην αντρική υπογονιμότητα. Επαρκή επίπεδα κοβαλαμίνης σχετίζονται με την καλή ποιότητα, τη φυσιολογία, την κινητικότητα του σπέρματος καθώς και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Επιπλέον, η θεραπεία με βιταμίνη D μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Οι όρχεις άντρες εμφανίζουν χαμηλή έκφραση του CYP21R, χαμηλά επίπεδα 25(OH)D και οστεοπόρωση παρά τα φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/13999187/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22275473/

Folic Acid

Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και την παραγωγή DNA και RNA. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης, η οποία είναι ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία και γενικότερα για την υγεία των αγγείων σε άνδρες. Το φολικό οξύ μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκινικών κυττάρων.
Chol 2014